Αγόρασε ακίνητα μέσω RE/MAX Professionals

Ακίνητα στην Ιεράπετρα, Κρήτη

 

Η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Λασιθίου και η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Κοντά και γύρω από την Ιεράπετρα υπάρχουν πολλά χωριά και χωριουδάκια όπως: Κάτω χωριό, Βαϊνιά,  Παχειά Άμμος, Επάνω χωριό, Μοναστηράκι, Μακρυλιά, Μεσελέροι, Ανατολή, Μύρτος, Μάλες, Μύθοι, Άγιος Βασίλειος, Σύμη, Τέρτσα, Σικολόγος, Ψαρή Φοράδα, Γρα Λυγιά, Στόμιο, Άγιος Ιωαννης, Κουτσουνάρι, Φέρμα, Αγιά Φωτιά, Καβούσι, Λάστρος, Κερατόκαμπος και πολλά άλλα. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία (θερμοκηπιακή καλλιέργεια)  και τον τουρισμό. Είναι μια φιλόξενη περιοχής της ανατολικής Κρήτης που διαφέρει από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης στον Βόρειο άξονα του νησιού.

Η Ιεράπετρα αν και κωμόπολη, προσφέρει  τις ανέσεις μια μεγάλης πόλης. Είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για επένδυση. Η αγορά ακινήτων ανθίζει και προσφέρεται μια ποικιλία ακινήτων για πώληση: βίλα, μονοκατοικία, διαμέρισμα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, μεγάλες εκτάσεις και παλιά και μεταχειρισμένα σπίτια. 

Γιατί όμως η Ιεράπετρα θεωρείται αξιόλογη περιοχή για επένδυση στην αγορά ακίνητου; Ένα από τους βασικότερους λόγους είναι ότι ακόμα δεν έχει την τουριστική ανάπτυξη όπως άλλες περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα. Ναι μεν έχει μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Πέτρα Μάρε, Όστρια Παλλάς, Μπλου Σκαϊ, Έλυρος, Κάκκος Μπέϊ, Αρίων Παλλάς, Μάτζικ Λάϊφ, Κορύβα  αλλά όχι πολύ μεγάλα ξενοδοχεία. Δεν έχουν αναπτυχτεί δυναμικά σχέδια για εξοχική κατοικία στα περίχωρα της Ιεράπετρας,  παρόλο που υπάρχουν πολλά τουριστικά θέρετρα γύρω από την Ιεράπετρα. Το Μύρτος, Κουτσουνάρι, Φέρμα, Αγιά Φωτιά, Τέρτσα έχουν πολύ όμορφες παραλίες για κολύμπι. Η μεγάλη παραλία στο Κουτσουνάρι και η παραλία στα Τέρτσα είναι από τις καλύτερες.

Στην περιοχή κάποιος μπορεί να αγοράσει ακίνητο και να μείνει μόνιμα ή να το αξιοποιήσει ως εξοχική κατοικία για τον ίδιο ή για άλλους επισκέπτες. Η Ιεράπετρα συνδυάζει βουνό και θάλασσα  τουρίστες μπορούν για να ταξιδέψουν στο νησί Χρυσή ( Γαϊδουρονήσι) που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ιεράπετρα. Το νησί έχει καταγάλανα νερά και φυσικό τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη. Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με καραβάκι στο Χρυσή που ξεκινάνε από Μάιο μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Κάποιος μπορεί να κλείσει τα εισιτήρια του στο καραβάκι αν και είναι προτιμότερο να τα έχει εκδώσει πριν το ταξίδι του από έναν τουριστικό πράκτορα.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και αρχαιολογικοί χώροι στην Ιεράπετρα. Ανάμεσα σε αυτούς και το Φρούριο του Καλέ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης. Άλλοι ιστορικοί χώροι είναι το τούρκικο τζαμί, το σπίτι του Ναπολέοντα και ο αρχαιολογικός χώρος στα Γουρνιά 15 λεπτά από την Ιεράπετρα. Η πόλη  διαθέτει επίσης αρχαιολογικό μουσείο με όλα τα αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί από ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Εκδρομές στο κοντινό χωριό Μύρτος, στο φαράγγι του Χα και στο Σελάκανο είναι αξέχαστες για τους φανατικούς φυσιολάτρες. Υπάρχουν πολλά ήδη φυτών και λουλουδιών στην περιοχή. Πολλά λαχανικά παράγονται στην περιοχή , ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες λόγω του καλού κλίματος και της ηλιοφάνειας της περιοχής ακόμη και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Η Ιεράπετρα προσφέρεται για διακοπές κατά την διάρκεια όλου του χρόνου λόγω των καλών κλιματολογικών συνθηκών. Το καλοκαίρι συνδυάζει όμως  ήλιο και θάλασσα καθώς και πιο πολύ διασκέδαση. Πολλές εκδηλώσεις γίνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο της Ιεράπετρας . Κρητικά γλέντια και οι εκδηλώσεις  Κύρβεια είναι αυτά που αποτελούν κυρίως τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ένα από τα μεσιτικά γραφεία που καλύπτουν την περιοχή της Ανατολικής Κρήτης και γενικότερα της Ιεράπετρας είναι το γραφείο RE/AL Professionals. Μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις ακίνητο στην Ιεράπετρα μέσω της RE/AL Professionals.

 

 

 

 

[πάνω]

Για αγορά σπιτιού ή διαμερίσματος στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για αγορά οικοπέδου στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για αγορά παλιού σπιτιού στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για αγορά ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενων δωματίων στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για αγορά μεγάλης έκτασης στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για αγορά επιχείρησης στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για αγορά ακινήτου στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάνετε κλικ εδώ

 

Για πώληση ακινήτου στην Ιεράπετρα, Κρήτη κάνετε κλικ εδώ

 

Για ενοικίαση ακινήτου στην Ιεράπετρα, Κρήτης κάντε κλικ εδώ

 

E LINKS

 
Hit Counter freebanner3